Četvrti festival kršćanskog kazališta

OBJAVLJENO: u vijesti |

Četvrti festival kršćanskog kazališta u organizaciji Hrvatske Provincije  Sv. Jeronima franjevaca konventualaca održat će se tijekom prva dva vikenda u lipnju,  od 1. do 3.  i od 7. do 10. lipnja 2018. godine.  Tema festivala je Bog- snaga za život. U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH) i  Pula.  Festival će otvoriti autorski projekt Marije Sekelez u produkciji Kazališne družine Mare,  Oskar i dama u ružičastom Érica-Emmanuela Schmitta  a zatvorit će ga mjuzikl Faustina – Božje ime je milosrđe u izvedbi članova Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule.  Kako festival želi njegovati i razvijati interes za kazalište kod djece, u program je uključeno i nekoliko predstava za najmlađu publiku.

U popratnom programu održat će se četiri edukativne radionice za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri te dvije obiteljske namijenjene roditeljima i djeci.  Zainteresiriani  polaznici mogu se prijaviti OVDJE ili slanjem e- maila na adresu fkk.radionice@gmail.com. Rok prijave je 27. svibnja 2018. i svi polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.
Festival će se odvijati s u Dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Sv. Duhu a ulaz na sve programe je slobodan!

Program festivala i raspored izvedbi i radionica bit će predstavljen 24. svibnja u 12 sati na konferenciji za medije u Dvorani Sv. Franje.

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)