Festival i Antunovi dani

OBJAVLJENO: u festival 2017. | vijesti |

Festival kršćanskog kazališta odvija se u sklopu Antunovih dana koji se održavaju svake godine od početka lipnja do blagdana Sveca čitavoga svijeta, kako ga mnogi nazivaju, a to je 13. lipnja.
Želja franjevaca konventualaca sa Svetog Duha je tih dana vjernicima, ali i nevjernicima ponuditi različite sadržaje, koji će ih obogatiti: duhovno, kulturno i društveno!

Sveti Antun Padovanski poznat je po bliskosti svim ljudima i nadasve po tome što nije pravio razlike među istima. Po njegovom primjeru, i mi, franjevci konventualci, čuvari njegova groba u Padovi, želimo nasljedovati Krista. Sveti Antun mnogima je za života pomogao, a mnogima još uvijek pomaže u životnim poteškoćama i nedaćama. No, sveci nisu tu kako bi bili servis služba “kad zaškripi”, nego kako bi bili naši prijatelji, u dobru i u zlu.

Duboko vjerujemo i znamo da je i ovaj Festival, kao i cjelokupni Antunovi dani, “pod pokroviteljstvom” naših nebeskih prijatelja, a osobito našega Sveca čitavoga svijeta – svetog Antuna Padovanskoga, čijem se zagovoru pred Gospodinom povjeravamo!


Program Antunovih dana:

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)