Održana konferencija za medije povodom trećega Festivala kršćanskog kazališta

OBJAVLJENO: u festival 2017. | vijesti |

Na današnjoj konferenciji za medije, fra Ivan M. Lotar, voditelj festivala i prof. dr. sc. Sanja Nikčević, selektorica festivala predstavili su program ovogodišnjega  Festivala kršćanskoga kazališta.  Selektorica je odabrala 19 predstava, koje će izvesti 14 grupa iz 8 gradova u 7 dana. Sudjelovat će preko stotinu izvođača, a predstave su iz svih krajeva Hrvatske: Slavonije (Osijek i Slavonski Brod), Dalmacije (Proložac i Split), Zagorja (Visoko i Ivanec), Zagreba te iz Posušja u BIH. U programu su predstave kazališnih profesionalca i amatera.

Ovim projektom želimo vratiti vjeru u kazalište ne samo kršćanima, već i svima onima koji traže pozitivne ljudske vrijednosti,  istaknuo je fra Ivan M. Lotar. Sanja Nikčević naglasila je kako se radi o ozbiljnom festivalu te kako sve predstave moraju biti kvalitetne u kazališnom smislu, a tek potom imaju i kršćansku poruku, odnosno kršćanski svjetonazor.

Koordinatorica radionica, Ozana Iveković predstavila je četiri radionice (Bibliodrama, Tijelo kao Božji dar u pokretu, plesu i molitvi, Dramske igre i vježbe u nastavi Katoličkog vjeronauka, radionica dramskog pisanja: Dramatizacija priče i rad na liku), koje će se održavati u popratnom programu, a kazališna skupina Prosopon izvela je nekoliko songova iz mjuzikla Sv. Franjo, manji brat na putu mira duše, autora i režisera fra Nikole Drljepana.

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)