Zemlja Čudesa

Autor teksta:

Nino Škrabe

Naziv predstave:

Zemlja Čudesa

Režija:

Klementina Škrabe

Datum prve izvedbe:

23. studenoga 2018.

Izvođač:

Kazalište Škrabe

Kontakt:

kazaliste.skrabe@gmail.com 0917229167

Trajanje:

75 minuta

Kratak sadržaj:

Kako Alisu u Zemlji Čudesa približiti današnjoj djeci i mladima, kako je napraviti stvarnom i kako dati smisao naizgled totalno šašavoj priči o Cerigradskoj Mački, Ožujskom Zecu i Šašavom Klobučaru? To nam je bila misao vodilja kad smo se uputili na ovo uzbudljivo putovanje iz Jaske prema Oxfordu, pa do Zemlje Čudesa i natrag.

MI sami možemo promijeniti svijet i loše stvari u njemu. To je glavni moto ove naše predstave, a 60-ak naših malih i malo većih glumaca istinski je uživalo otkrivajući Zemlju Čudesa i karaktere svih njezinih stanovnika. Pritom smo svi zajedno naučili koliko su vrijedni obitelj, prijateljstvo, iskrenost i brižnost, kao i činjenicu da maštu i kreativnost treba svakodnevno poticati i cijeniti. Naša predstava veliča hrabrost, odvažnost i slobodu svakog pojedinca da odluči kako želi živjeti, u sreći i blagostanju sa svojim najdražima. Ona također ohrabruje svakog našeg glumca i gledatelja da istražuje, doživljava pustolovine te se odvažno uputi prema svakoj novoj prepreci, u školi, na faksu, na poslu, u svakodnevnom životu ili pak u kazališnom svijetu mašte. A, kao što i naša Alisa sada zna – stvarni život je najveća pustolovina!


Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)