Radionica dramskog pisanja: Dramatizacija priče i rad na liku

IRENA KOLAR VUDRAG:
RADIONICA DRAMSKOG PISANJA:
DRAMATIZACIJA PRIČE I RAD NA LIKU

nedjelja, 04. 06. 2017., 15-18 sati

 

O radionici:

Radionica će se baviti oblicima i načinima pomoću kojih se određena priča pretače u dramski tekst, namijenjen za izvođenje vjeronaučnim i katehetskim školskim grupama. Uz detaljnu analizu fabule, pouke i biografije likova, polaznici radionice će napraviti dramatizaciju jedne biblijske priče-prispodobe.

 

Životopis:

Irena Kolar Vudrag  dramska je pedagoginja i dječja dramska spisateljica. Od 2000. godine honorarno radi kao dramska pedagoginja u Zagrebačkom kazalištu mladih, te surađuje i s drugim umjetničkih centrima (Dječje kazalište Dubrava, KUC Travno, KUC Peščenica, KUC Maksimir) gdje trenutno vodi 7 dramskih grupa. Od 2012. godine radi i kao klaun-doktor u udruzi Crveni nosovi. Piše tekstove te po njima i režira autorske predstave u kazalištima i kulturnim centrima u kojima radi. Povremeno piše tekstove za Školsku knjigu, mađioničara Jozu Bozu te za Eventi.hr. Objavila je knjigu igrokaza Stvarne brige iz čarobne knjige. Svojevremeno je vodila dramsku grupu u svojoj župi (župa Svete obitelji) i niz je godina pisala i režirala kratke kršćanske predstave koje su izvođene na duhovnim seminarima kod pokojnog fra Zvjezdana Linića, te na njegovu 40. i 45. godinu misništva. S predstavom Euharistija – sakrament ljubavi Irena je osvojila prvu nagradu na katehetskom natjecanju 2008. godine, a njezina je predstava Frančesko Kobasica u travnju ove godine na festivalu SKAZ odabrana kao jedna od 6 najboljih predstava među 46 odigranih.

Četvrti Festival
kršćanskog kazališta

1.-3. i 8.-10. lipnja 2018.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Tema festivala: Bog-snaga za život
Program sadrži predstave i radionice.
U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH), Pula.
Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri te djeci i roditeljima. Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!