Radionica dramskog pisanja: Dramatizacija priče i rad na liku

IRENA KOLAR VUDRAG:
RADIONICA DRAMSKOG PISANJA:
DRAMATIZACIJA PRIČE I RAD NA LIKU

nedjelja, 04. 06. 2017., 15-18 sati

 

O radionici:

Radionica će se baviti oblicima i načinima pomoću kojih se određena priča pretače u dramski tekst, namijenjen za izvođenje vjeronaučnim i katehetskim školskim grupama. Uz detaljnu analizu fabule, pouke i biografije likova, polaznici radionice će napraviti dramatizaciju jedne biblijske priče-prispodobe.

 

Životopis:

Irena Kolar Vudrag  dramska je pedagoginja i dječja dramska spisateljica. Od 2000. godine honorarno radi kao dramska pedagoginja u Zagrebačkom kazalištu mladih, te surađuje i s drugim umjetničkih centrima (Dječje kazalište Dubrava, KUC Travno, KUC Peščenica, KUC Maksimir) gdje trenutno vodi 7 dramskih grupa. Od 2012. godine radi i kao klaun-doktor u udruzi Crveni nosovi. Piše tekstove te po njima i režira autorske predstave u kazalištima i kulturnim centrima u kojima radi. Povremeno piše tekstove za Školsku knjigu, mađioničara Jozu Bozu te za Eventi.hr. Objavila je knjigu igrokaza Stvarne brige iz čarobne knjige. Svojevremeno je vodila dramsku grupu u svojoj župi (župa Svete obitelji) i niz je godina pisala i režirala kratke kršćanske predstave koje su izvođene na duhovnim seminarima kod pokojnog fra Zvjezdana Linića, te na njegovu 40. i 45. godinu misništva. S predstavom Euharistija – sakrament ljubavi Irena je osvojila prvu nagradu na katehetskom natjecanju 2008. godine, a njezina je predstava Frančesko Kobasica u travnju ove godine na festivalu SKAZ odabrana kao jedna od 6 najboljih predstava među 46 odigranih.

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)