RADIONICA: Bibliodrama

S. LJUBICA RADOVAC: BIBLIODRAMA

subota, 03. 06. 2017., 10-14 sati

Moto:

BIBLIJSKA TEMA: BOG – DOBRI I MILOSRDNI OTAC (Lk 15, 11-32)

ŽIVOTNA TEMA: BORBA IZMEĐU DOBRA I ZLA

Tko/što određuje hoćemo li biti dobri ili zli?/Jesmo li svjesni svoje odgovornosti za DOBRO i/ili ZLO?/Naši životni izbori i opredjeljivanje za dobro…/Koji je Božji odgovor na DOBRO i ZLO?/Naučiti vidjeti DOBRO…/Naučiti voljeti DOBRO…

 

O radionici:

Bibliodrama je jedna od metoda grupnog rada koja se primjenjuje u radu sa djecom, mladima, odraslima, ovisnicima, osobama starije životne dobi i dr. Ekumenska je metoda a koristi se i u judaizmu. Namijenjena je vjernicima i onima koji se tako ne nazivaju, a njezina se bit sastoji u intenzivnom suočavanju sa biblijskim tekstom, pričama ili pojedinim ulogama, koje sudionicima pomažu bolje sagledati sebe, vlastiti svijet kao i svijet koji ih okružuje. Stoga se u bibliodrami naglašava važnost osobnog životnog iskustva i osobno doživljavanje biblijskog teksta srcem, ušima, rukama i intelektom. Na ovaj se način biblijske tekstove i teme sagledava u kontekstu aktualnih društvenih i vjerskih pitanja, povezujući ih sa prigodnim iskustvima i životnim pričama sudionika bibliodramske skupine. U toj interakciji dolazi do živog susreta između pojedinca, grupe i biblijskog teksta – rad se odvija u zatvorenoj manjoj grupi u kojoj su među najvažnijim pravilima diskrecija i međusobno uvažavanje.

Sadržaj radionice:

  • Uvod u Bibliodramu
  • Jedno novo iskustvo bibliodrame
  • Upoznavanje sudionika grupe
  • Susret s temom – na životnoj strani
  • Susret s biblijskim tekstom – na strani Biblije
  • Integracija – što sam iskusio/la, naučio/la – kako idem dalje?

 

Životopis:

S. Ljubica Radovac (ASC), dipl. soc. radnica, članica je redovničke zajednice sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Regija Zagreb. Kvalificirana je voditeljica Bibliodrame od 2012. godine. Stekla je iskustvo vodeći različite grupe, a Bibliodramu je do sada primjenjivala s različitim skupinama djece, mladih, osoba koje su pogođene određenim životnim gubitcima i teškoćama, osobama starije životne dobi, ovisnicima, te različitim skupinana profesionalnog usmjerenja (pomažuće i druge profesije).

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)