RADIONICA: Bibliodrama

S. LJUBICA RADOVAC: BIBLIODRAMA

subota, 03. 06. 2017., 10-14 sati

Moto:

BIBLIJSKA TEMA: BOG – DOBRI I MILOSRDNI OTAC (Lk 15, 11-32)

ŽIVOTNA TEMA: BORBA IZMEĐU DOBRA I ZLA

Tko/što određuje hoćemo li biti dobri ili zli?/Jesmo li svjesni svoje odgovornosti za DOBRO i/ili ZLO?/Naši životni izbori i opredjeljivanje za dobro…/Koji je Božji odgovor na DOBRO i ZLO?/Naučiti vidjeti DOBRO…/Naučiti voljeti DOBRO…

 

O radionici:

Bibliodrama je jedna od metoda grupnog rada koja se primjenjuje u radu sa djecom, mladima, odraslima, ovisnicima, osobama starije životne dobi i dr. Ekumenska je metoda a koristi se i u judaizmu. Namijenjena je vjernicima i onima koji se tako ne nazivaju, a njezina se bit sastoji u intenzivnom suočavanju sa biblijskim tekstom, pričama ili pojedinim ulogama, koje sudionicima pomažu bolje sagledati sebe, vlastiti svijet kao i svijet koji ih okružuje. Stoga se u bibliodrami naglašava važnost osobnog životnog iskustva i osobno doživljavanje biblijskog teksta srcem, ušima, rukama i intelektom. Na ovaj se način biblijske tekstove i teme sagledava u kontekstu aktualnih društvenih i vjerskih pitanja, povezujući ih sa prigodnim iskustvima i životnim pričama sudionika bibliodramske skupine. U toj interakciji dolazi do živog susreta između pojedinca, grupe i biblijskog teksta – rad se odvija u zatvorenoj manjoj grupi u kojoj su među najvažnijim pravilima diskrecija i međusobno uvažavanje.

Sadržaj radionice:

  • Uvod u Bibliodramu
  • Jedno novo iskustvo bibliodrame
  • Upoznavanje sudionika grupe
  • Susret s temom – na životnoj strani
  • Susret s biblijskim tekstom – na strani Biblije
  • Integracija – što sam iskusio/la, naučio/la – kako idem dalje?

 

Životopis:

S. Ljubica Radovac (ASC), dipl. soc. radnica, članica je redovničke zajednice sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Regija Zagreb. Kvalificirana je voditeljica Bibliodrame od 2012. godine. Stekla je iskustvo vodeći različite grupe, a Bibliodramu je do sada primjenjivala s različitim skupinama djece, mladih, osoba koje su pogođene određenim životnim gubitcima i teškoćama, osobama starije životne dobi, ovisnicima, te različitim skupinana profesionalnog usmjerenja (pomažuće i druge profesije).

Četvrti Festival
kršćanskog kazališta

1.-3. i 8.-10. lipnja 2018.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Tema festivala: Bog-snaga za život
Program sadrži predstave i radionice.
U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH), Pula.
Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri te djeci i roditeljima. Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!