Krešimir Tičić

SUBOTA 10. lipnja 2017.
PREDSTAVLJAMO AUTORA: KREŠIMIR TIČIĆ

Jedna od novosti ovogodišnjeg festivala je popratni program u kojem predstavljamo autore koji stvaraju iz kršćanskog nadahnuća, a Krešimir Tičić je ne samo kvalitetan autor nego i vrlo važan. On je autor četiri dječja mjuzikla (Mali suci 1973., Sunčana zraka  1977., Dječji vrtić za odrasle  1980. i Brat sunce  1989.) za koje napisao tekstove i koje je postavio na scenu.  Vrlo je važno danas, kada kršćanski mjuzikl osvaja scene i u zemlji i u svijetu, prisjetiti se onih koji su održavali plamen tog žanra kad on nije imao puno prostora da se razgori.

Arhitekt, pisac i redatelj, Krešimir Tičić, rođen je i djeluje u Zagrebu. Zajedno s Marijem Nardellijem koji je pisao glazbu, Tičić je kao libretist i redatelj prvi   uveo mjuzikl kao kazališni oblik među vjernike katolike u Hrvatskoj («Mali suci», 1973.). U svom uredu «Atelier Zlatni rez»,  djeluje na brojnim i vrlo raznolikim arhitektonskim projektima. Kao pisac, autor je tekstova za mjuzikle kršćanskog nadahnuća. Osim libreta za mjuzikle piše i dramske tekstove, te TV-drame i TV igre s glazbenim brojevima.

Kontakt: kresimir.ticic1@zg.t-com.hr


Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)