Popratni program

Na ovogodišnjem trećem Festivalu kršćanskog kazališta, osim predstava u večernjim satima, u jutarnjima će se, tijekom dvaju vikenda (03. i 04. lipnja te 10. i 11. lipnja), održati popratni programi. Prvi vikend – radionice, a drugi – predstavljanje pisaca kršćanskog svjetonazora.

 

Prijava za radionice se vrši popunjavanjem »prijavnice i slanjem na mail adresu: fkk.radionice@gmail.com

Koordinatorica radionica je Ozana Iveković.

Na svakoj radionici može sudjelovati najviše 20 sudionika. Mjesta će se popunjavati prema redoslijedu prijava do popunjenja. Rok prijave je 31. svibnja 2017.

Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.


RADIONICE
DVORANA SV. FRANJE

 

3.06. SUBOTA

10,00-14,00 sati:  s. Ljubica Radovac
» Bibliodrama

15,00-18,00 sati: Senka Baruška
» Tijelo kao Božji dar u pokretu, plesu i molitvi

 

4.06. NEDJELJA

10,00-14,00 sati:  Nataša Roginek i Silvija Čavlek
» Dramske igre i vježbe u nastavi Katoličkog vjeronauka

15,00-18,00 sati:  Irena Kolar Vudrag
» Radionica dramskog pisanja: Dramatizacija priče i rad na liku

 


 

PREDSTAVLJAMO AUTORE
DVORANA SV. FRANJE

 

10.06.SUBOTA

12,00 sati

» KREŠIMIR TIČIĆ, čovjek koji je pisao libreta za kršćanske mjuzikle kada to nije mogla biti vijest u novinama.

Razgovor vodi: Sanja Nikčević

 

11.06. NEDJELJA

» BOŽIDAR PROSENJAK sa tri monodrame prema njegovoj prozi:

10,15-11,00 sati:  Sijač sreće (izvodi Dubravko Sidor)
11,40-12,40 sati:  Divlji Konj (izvodi Tomislav Svetić)
13,15.-14,15 sati:  Divlji konj (izvodi Rajko Bundalo)

Sijač sreće, vesela igra o odrastanju koja pokazuje da je davanje i ljubav temelj sreće.
Divlji konj, Priča o pobuni divljeg konja u ime slobode da bi kroz život shvatio da je poslušnost Gospodaru najveća sloboda!

Peti Festival
kršćanskog kazališta

23.-26. svibnja 2019.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Festival kršćanskog kazališta pokrenut je 2015. godine na inicijativu fra Josipa Blaževića, provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca iz potrebe za vidljivošću predstava nastalih ne samo iz kršćanskog svjetonazora, nego i iz duhovne inspiracije.

Na prvom je festivalu prikazano sedam a na drugome deset vrlo kreativnih predstava kazališnih profesionalaca i amatera.

Na trećem festivalu izvedeno je čak devetnaest predstava uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba i uveden je popratni program koji je uključivao četiri radionice i dva razgovara s autorima. Na četvrtom izdanju izvedeno je devet predstava, dvije radionice dramske pedagogije i jedna obiteljska. Do sada je na festivalu sudjelovalo gotovo 500 izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva (BIH).

Uz dramski teatar viđeni su i različiti kazališni žanrovi (lutkarske predstave, plesne, performans, mjuzikli). Festival je imao snažan medijski odjek i zapažen broj publike kroz sve četiri godine.

Organizator festivala je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, vodio ga je fra Ivan Marija Lotar, a selektorica je bila dr. sc. Sanja Nikčević. Festival se odvijao u Zagrebu tijekom prve polovice lipnja. Za peti je festival Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i stručno vijeće festivala uvelo neke
organizacijske promjene s ciljem kvalitetnijeg funkcioniranja. Veritas je organizator festivala, a novi ravnatelj je glavni urednik Veritasa, fra Vladimir Vidović. Također, festival se preoblikovao iz selekcijskog u pozivni.

Peti festival financijski su podržali Ministarstvo kulture RH, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Samostan sv. Duha, Župa sv. Antuna Padovanskoga, a medijski su pokrovitelji Hrvatska katolička mreža, Laudato, Radio Marija, bitno.net i Presscut.