Moj život

SUBOTA 2. lipnja 2017.  HISTRIONSKI DOM
Igor Grubišić
MOJ ŽIVOT,
koreodrama
Dramsko-plesna skupina Ruđerica
Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđer Bošković, Osijek

 

Režija:

Igor Grubišić

Izvođači:

Karla Mitrović, Tea Tonković, Patricia Ištoković, Tamara Jerković, Bruno Osmanagić, Filip Dolić, Lovro Žada (učenici II i III razreda)

Kratak sadržaj:

Pokretom, plesom, glazbom i glumačkom ekspresijom mladi Osječani pričaju priču o životu jedne mlade osobe. Kreće od  njezinog začeća, rođenja do odrastanja u skladnoj obitelji. No kada roditelji počnu zanemarivati dijete te se međusobno udaljavati i svađati, ono prelazi na tamnu stranu, prepušta se zlu. Pada pod utjecaj alkohola, droge, lošeg društva, da bi naposljetku doživjelo duhovnu smrt. Tek pomirenje roditelja dovodi do duhovnog uskrsnuća njihovog djeteta te se obitelj nanovo rađa i učvršćuje u zajedništvu.

O Dramsko plesnoj skupini Ruđerica:

Dramsko-plesna skupina Ruđerica djeluje na Tehničkoj školi i prirodoslovnoj  gimnaziji Ruđer Bošković u Osijeku pod vodstvom vjeroučitelja Igora Grubišića. Grupa njeguje koreodramski scenski izraz kojim pokušava izraziti duhovne teme o kojima mladi danas razmišljaju. Godine 2016. njihova predstava Božji plan i briga za čovjeka uspješno je nastupila na Vjedru (Smotra vjeronaučnog stvaralaštva osječko-đakovačke biskupije) a zatim pozvana na nekoliko gostovanja, među kojima izdvajamo nastup u zagrebačkom HNK u sklopu svečane Akademije povodom 25 godina vjeronauka u hrvatskim školama. I predstava Moj život nastupila je na Vjedru 2017. u Osijek, a bila je uvrštena i u program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 2017.

Kontakt: Igor Grubišić  zvjeros@gmail.com

Komentar selektora:

Odnos čovjeka i Boga, odgovornost prema životu  i drugim darovima koje čovjek dobiva, teme su koje zanimaju mlade ljude unatoč medijskoj slici koja nam govori suprotno! U ovoj predstavi je priča o začeću i grijehu u koji čovjek upada ispričana modernim umjetničkim izrazom talentiranih mladih ljudi i pod vodstvom maštovitog vjeroučitelja.

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)