Druga šansa

Željko Kavali
DRUGA ŠANSA
Apostoli ljubavi, župa sv. Josip Radnik, Slavonski Brod

 

Režija:

Ružica Kavali

Scenografija:

Alma Grgić

Kostimografija:

Ana Brašnjić

 

Glumci:

Optužena-Alma Grgić. Sutkinja-Mirela Tolić. Tužitelj-Željko Kavali. Branitelj– Ružica Kavali. Isus-Valentin Mažar. Anđeo-Lorena Vukadinović. Anđeo-Gabriela Vukadinović. Anđeo-Petar Činkl. Gatara-Ivana Činkl. Prijateljica optužene-Željka Lovrić. Majka optužene-Marija Kurelović. Muž optužene-Željko Kovač. Muževljeva prijateljica-Josipa Vukadinović. Sin optužene-Tomislav Lazić. Policajac-Slobodan Brašnjić. Policajac-Ivan Kurelović. Kirurg-Hrvoje Tolić. Kirurg-Krešimir Tolić. Kirurg-Tomislav Domović. Sestra-Marta Marjanović. Unesrećena porota-Magdalena Majstorić.

 

Kratak sadržaj:

Dok obitelj nakon nesreće sjedi uz postelju unesrećene, njezina duša odlazi pred sud na kojem se sudi njezinim djelima koja je počinila za života. Pravo suđenje sa sucem,  braniteljem i tužiteljem, svjedocima i porotom. Optužena odjednom postane svjesna da je, iako se smatrala dobrom i krasnom osobom, počinila svih 10 smrtnih grijeha i unatoč pokušaju obrane da je spasi – bude proglašena krivom. Ali, postoji netko tko ju je otkupio te ostaje pitanje kako će iskoristiti drugu šansu.

 

Apostoli ljubavi:

Apostoli Ljubavi skupina su ljudi koji, okupljeni oko Gospodina, žele duhovno rasti, svjedočiti o Božjoj ljubavi i djelovati u sredini u kojoj žive.
Pod vodstvom gospođe Ružice Kavali okupljaju se u Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu. Skupina broji oko trideset članova od kojih su mnogi i iz drugih župa iz grada i okolice. Svoj rad započeli su 2013. godine scenskim prikazom Isusova rođenja. Kasnije su uprizorili Isusovu Muku i predstavu izveli na Veliki petak 2014. i 2015. godine u svojoj župi. Od jeseni 2015. godine, u brojnim su župama izveli scenski prikaz o Deset Božjih zapovijedi pod nazivom Druga šansa. Osim dramskih aktivnosti, kojima je cilj potaknuti vjernike na obraćenje i produbljivanje njihove vjere, često su potaknuti i na pomoć ljudima koji žive oko njih. Planiraju organizirati događanja donacijskog karaktera i različite akcije za pomoć ljudima u potrebi. Djeluju uz podršku svoga župnika vlč. Mate Matasovića i u suradnji s ostalim župnicima. Sastaju se jednom tjedno te molitvom i razgovorom podržavaju jedni druge. Idu na razna hodočašća i žele rasti u ljubavi i zajedništvu s Gospodinom i jedni s drugima.

Kontakt: apostoliljubavisb@gmail.com

 

O autoru:

Željko Kavali rođen je  25. 12. 1965. u Slavonskom Brodu. Po zanimanju je umirovljeni vodoinstalater. Župljanin je župe sv. Josip Radnik, Slavonski Brod. Aktivan je član ekonomskog vijeća te glumačke skupine Apostoli ljubavi. Otac je dvije kćeri i djed dvoje unučadi.

 

Komentar selektora:

Prava predstava za zatvaranje festivala: priča o sudu nakon smrti  koja nas potiče da razmislimo o životu! Odlično odigrana sudnica sa različitim akterima ali i šok optužene kad shvati koliko griješi a još potresniji kraj!


Peti Festival
kršćanskog kazališta

23.-26. svibnja 2019.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!