Radionica: Lutkom kao medijem kroz biblijski tekst

Voditeljica: Antonija Kušanić, magistra religiozne pedagogije i katehetike i lutkarska pedagoginja

Vrijeme održavanja: 14-17 sati

Ciljevi radionice:

U radionici Lutkom kao medijem kroz biblijski tekst sudionici (vjeroučitelji i ostali zainteresirani) upoznat će se s pomalo nesvakidašnjim načinom rada na biblijskom tekstu. Radi se o metodi grupnog rada s gotovo svim dobnim skupinama. Naglasak je na pronalaženju odnosno otkrivanju sebe u poistovjećivanju s jednim biblijskim likom pomoću lutke. Osim upoznavanja biblijskog rada s lutkama, radionica ima i sljedeće ciljeve:

  • Poistovjećivanje sudionika s pojedinim biblijskim likovima;
  • Poticaj na razvijanje sposobnosti religioznog oblikovanja i prosuđivanja vlastite stvarnosti estetskim učenjem;
  • Prepoznavanje povezanosti biblijskog teksta i konkretnog života;
  • Upoznavanje jednog od brojnih načina izrade lutaka;
  • Susret sudionika međusobno te susret pojedinca s porukom koju nosi određeni biblijski lik.

Sadržaj radionice:

Nakon uvodnih lutkarskih vježbi i upoznavanja, svi polaznici dobivaju biblijski tekst na kojem će se raditi. Slijedi produbljivanje teksta i pronalaženje uloga te poistovjećivanje s biblijskim likovima. Nakon toga sudionici dobivaju upute kako izraditi lutku odabranog biblijskog lika te uz glazbu i opuštenu radnu atmosferu svatko izrađuje svoju lutku. Vrhunac radionice jest upravo korištenje novonastalih lutaka. Način korištenja lutaka i dobrobiti koje takav rad donosi bit će veliko i lijepo iznenađenje za sve polaznike radionice!

Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)