Popratni program – radionice

 RADIONICE

Prošle smo godine imali četiri radionice koje su bile sjajno posjećene, a polaznici su svi bili vrlo zadovoljni. Ove godine organiziramo četiri radionice za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri te dvijeobiteljske namijenjene roditeljima i djeci.

Ulaz na sve radionice je slobodan i polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju na radionici!

Prijaviti se možete na više radionica ili na sve radionice. Rok prijave je 27. svibnja 2018.

U slučaju da ne možete doći na prijavljenu radionicu  javite nam nekoliko dana prije radionice kako bi umjesto Vas priliku za sudjelovanje dobio netko drugi.

Koordinatorica radionica: Ozana Iveković.

 

RADIONICE ZA UČITELJE I ODGOJITELJE U VJERI

Naše radionice omogućuju vjeroučiteljima i odgajateljima u vjeri da nauče kako primijeniti dramski, plesni i lutkarski izraz u radu s djecom svih dobnih skupina te, nešto specifičnije, kao metodu u nastavi katoličkog vjeronauka.

Za sudjelovanje na radionicama potrebno je popuniti » prijavnicu i poslati je u privitku na e-adresu fkk.radionice@gmail.com.

Na svakoj radionici može sudjelovati najviše 25 sudionika. Mjesta će se popunjavati prema redoslijedu prijava do popunjenja.

 

OBITELJSKE RADIONICE

Obiteljske radionice (dramska i lutkarska) osmišljene su kako  bi se djeca i roditelji družili uz kreativan rad.

Za sudjelovanje na radionicama potrebno je popuniti » prijavnicu i poslati je u privitku na e-adresu fkk.radionice@gmail.com.

Na svakoj radionici može sudjelovati najviše 20 sudionika (djece i roditelja zajedno). Mjesta će se popunjavati prema redoslijedu prijava do popunjenja.

 

Raspored radionica

 

EDUKATIVNE RADIONICE

02. lipnja. 2018.
10-14 sati, Nataša Roginek,Silvija Čavlek
Dramske tehnike u radu s biblijskim tekstom u nastavi Katoličkog vjeronauka

15-18 sati, Senka Baruška
Primjena plesne osviještenosti u nastavi katoličkog vjeronauka

09. lipnja. 2018.
10-13 sati, Kristina Vlahinja, Kristina Volarić
Stvaranje dramske igraonice s predškolskom djecom – Bog u srcu i očima odgojitelja

14-17 sati, Antonija Kušanić
Lutkom kao medijem kroz biblijski tekst

 

OBITELJSKE RADIONICE

03. lipnja 2018.
10-12 sati,Irena Kolar Vudrag
Dramska radionica Blagoslov molitve

10. lipnja 2018.
10 – 12 sati, Antonija Kušanić
Biblija i lutka u obitelji

 

Peti Festival
kršćanskog kazališta

23.-26. svibnja 2019.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Festival kršćanskog kazališta pokrenut je 2015. godine na inicijativu fra Josipa Blaževića, provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca iz potrebe za vidljivošću predstava nastalih ne samo iz kršćanskog svjetonazora, nego i iz duhovne inspiracije.

Na prvom je festivalu prikazano sedam a na drugome deset vrlo kreativnih predstava kazališnih profesionalaca i amatera.

Na trećem festivalu izvedeno je čak devetnaest predstava uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba i uveden je popratni program koji je uključivao četiri radionice i dva razgovara s autorima. Na četvrtom izdanju izvedeno je devet predstava, dvije radionice dramske pedagogije i jedna obiteljska. Do sada je na festivalu sudjelovalo gotovo 500 izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva (BIH).

Uz dramski teatar viđeni su i različiti kazališni žanrovi (lutkarske predstave, plesne, performans, mjuzikli). Festival je imao snažan medijski odjek i zapažen broj publike kroz sve četiri godine.

Organizator festivala je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, vodio ga je fra Ivan Marija Lotar, a selektorica je bila dr. sc. Sanja Nikčević. Festival se odvijao u Zagrebu tijekom prve polovice lipnja. Za peti je festival Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i stručno vijeće festivala uvelo neke
organizacijske promjene s ciljem kvalitetnijeg funkcioniranja. Veritas je organizator festivala, a novi ravnatelj je glavni urednik Veritasa, fra Vladimir Vidović. Također, festival se preoblikovao iz selekcijskog u pozivni.

Peti festival financijski su podržali Ministarstvo kulture RH, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Samostan sv. Duha, Župa sv. Antuna Padovanskoga, a medijski su pokrovitelji Hrvatska katolička mreža, Laudato, Radio Marija, bitno.net i Presscut.