Simpatični stric župnik

Autor teksta:

Franco Roberto

Adaptacija i režija:

Drago Buka

Scenografija i kostimografija:

Ela Vlahović

Glazba i tehnika:

Leon Dominović i Ivan Popović

 

Predstava Simpatični stric župnik autora Franca Roberta je komedija u tri čina.

Glavni lik Carlo Ravello, industrijalac je, koji je polako izgubio osjećaj za svoje sinove i potpuno se posvetio poslu. Sve se mijenja dolaskom Carlova brata Augusta koji je svećenik. On svojim zalaganjem i razgovorima mijenja odnose unutar obitelji.

Predstava poručuje kako je uvijek potrebno pronaći vremena za njegovanje istinskih vrijednosti!

 

Glumačka postava

Don Augusto Ravello, seoski župnik – Josip Turalija

Carlo Ravello, njegov brat – Adnan Jašarević

Renato Ravello, Carlov sin- Josip Papak

Luigi Ravello, Carlov sin – Ivan Dragičević

Giustino, don Augustov sakristan – Ivan Mijać

Giorgio, moderni poslužitelj- Davor Pejčinović

 

Peti Festival
kršćanskog kazališta

23.-26. svibnja 2019.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Festival kršćanskog kazališta pokrenut je 2015. godine na inicijativu fra Josipa Blaževića, provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca iz potrebe za vidljivošću predstava nastalih ne samo iz kršćanskog svjetonazora, nego i iz duhovne inspiracije.

Na prvom je festivalu prikazano sedam a na drugome deset vrlo kreativnih predstava kazališnih profesionalaca i amatera.

Na trećem festivalu izvedeno je čak devetnaest predstava uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba i uveden je popratni program koji je uključivao četiri radionice i dva razgovara s autorima. Na četvrtom izdanju izvedeno je devet predstava, dvije radionice dramske pedagogije i jedna obiteljska. Do sada je na festivalu sudjelovalo gotovo 500 izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva (BIH).

Uz dramski teatar viđeni su i različiti kazališni žanrovi (lutkarske predstave, plesne, performans, mjuzikli). Festival je imao snažan medijski odjek i zapažen broj publike kroz sve četiri godine.

Organizator festivala je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, vodio ga je fra Ivan Marija Lotar, a selektorica je bila dr. sc. Sanja Nikčević. Festival se odvijao u Zagrebu tijekom prve polovice lipnja. Za peti je festival Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i stručno vijeće festivala uvelo neke
organizacijske promjene s ciljem kvalitetnijeg funkcioniranja. Veritas je organizator festivala, a novi ravnatelj je glavni urednik Veritasa, fra Vladimir Vidović. Također, festival se preoblikovao iz selekcijskog u pozivni.

Peti festival financijski su podržali Ministarstvo kulture RH, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Samostan sv. Duha, Župa sv. Antuna Padovanskoga, a medijski su pokrovitelji Hrvatska katolička mreža, Laudato, Radio Marija, bitno.net i Presscut.