Moja smrt

 

Koreografija:

Igor Grubišić

Glume:

učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka

„Koreos“ je dramsko-plesna skupina iz Osijeka koja se bavi koreodramom. Skupina je nastala 2016. godine, a tvore ju učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka. Voditelj, koji je ujedno i scenarist i redatelj svih koreodrama je vjeroučitelj u istoj školi, Igor Grubišić. Glavna ideja vodilja svih koreodrama „Koreosa“ je prenošenje jakih životnih poruka bez ijedne riječi, putem plesa, dramskog izričaja i emotivne glazbe. Koreodrame „Koreosa“ do sada su izvođene u zagrebačkom HNK-u te na Festivalu kršćanskog kazališta 2017., a rado nastupaju i u staračkim domovima i u udrugama osoba s posebnim potrebama.

Koreodrama Moja smrt prikazuje skladan život jedne obitelji. Ubrzo majku pogađa smrtonosna bolest s kojom se ona teško nosi, a cijela obitelj biva pogođena. Majka umire i odlazi u nebo, dok ostatak obitelji zahvaća osjećaj tuge koji se kod svakog člana manifestira na drukčiji način. Majka odlučuje na otajstven način intervenirati u njihove živote te im vratiti onu životnost koja ih je krasila dok je ona bila među njima.

Igor Grubišić


Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)