Moja smrt

 

Koreografija:

Igor Grubišić

Glume:

učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka

„Koreos“ je dramsko-plesna skupina iz Osijeka koja se bavi koreodramom. Skupina je nastala 2016. godine, a tvore ju učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka. Voditelj, koji je ujedno i scenarist i redatelj svih koreodrama je vjeroučitelj u istoj školi, Igor Grubišić. Glavna ideja vodilja svih koreodrama „Koreosa“ je prenošenje jakih životnih poruka bez ijedne riječi, putem plesa, dramskog izričaja i emotivne glazbe. Koreodrame „Koreosa“ do sada su izvođene u zagrebačkom HNK-u te na Festivalu kršćanskog kazališta 2017., a rado nastupaju i u staračkim domovima i u udrugama osoba s posebnim potrebama.

Koreodrama Moja smrt prikazuje skladan život jedne obitelji. Ubrzo majku pogađa smrtonosna bolest s kojom se ona teško nosi, a cijela obitelj biva pogođena. Majka umire i odlazi u nebo, dok ostatak obitelji zahvaća osjećaj tuge koji se kod svakog člana manifestira na drukčiji način. Majka odlučuje na otajstven način intervenirati u njihove živote te im vratiti onu životnost koja ih je krasila dok je ona bila među njima.

Igor Grubišić


Četvrti Festival
kršćanskog kazališta

1.-3. i 8.-10. lipnja 2018.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Tema festivala: Bog-snaga za život
Program sadrži predstave i radionice.
U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH), Pula.
Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri te djeci i roditeljima. Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!