Gospa od svijećnice

Autor teksta i režija:

Tibor Martan

Glume:

članovi Dramske družine Ozana

Prepoznatljivost Dramske družine „Ozana“ temelji se na njegovanju kajkavštine i scenskim prikazima brojnih narodnih običaja i tradicija te njegovanju duhovnosti kroz scenske prikaze biografija manje poznatih svetaca. Predstava Gospa od Svijećnice posvećena je službenici Božjoj Marici Stanković. Službenica Božja Marica Stanković u svojim se djelima rado prisjećala oca Fabijana i majke Terezije i njihovih zajedničkih trenutaka u molitvi i pohodu crkvi. Upravo su ti njezini zapisi poslužili članovima dramske družine „Ozana“ za pripremu predstave u kojem su uprizorili nekoliko događaja iz djetinjstva Marice Stanković, tada mlade školarke Marije Vragović. Predstavu izvodi petnaestak osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a predstava se dotiče i danas vrlo aktualne teme nasilja među djecom uvjetovanog društvenim položajem. Mladi glumci vole izvoditi predstavu zbog scenske igre svjetlosti i tame te se uvijek iznova raduju pobjedi malenog svijetla ljubavi nad tamom oholosti i drugih grijeha.

 


Četvrti Festival
kršćanskog kazališta

1.-3. i 8.-10. lipnja 2018.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Tema festivala: Bog-snaga za život
Program sadrži predstave i radionice.
U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH), Pula.
Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri te djeci i roditeljima. Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!