Kako glumiti normalnog čovjeka

 

Režija:

Boris Svrtan

Autor teksta i izvođač:

Mario Filipi

Moja predstava Kako glumiti normalnog čovjeka je zapravo priča o životu hrvatskog branitelja. To je moja osobna priča, dakle subjektivna i nema pretenzija da bude opća priča o svima kakvu je zapravo nemoguće napisati, jer mi branitelji smo kao i inače ljudi vrlo različiti. Ipak imamo neke dodirne točke po kojima svi imamo slične ideje i snove, pa tako i iste boli koje proživljavamo. Cijelu predstavu neprestano pratim smiješnim pričama iz vlastitog života kao i one koje sam negdje čuo a uklapaju mi se u priču. Predstavu prati i vizualna prezentacija. Mijenjaju se slideovi s pisanim porukama, fotografijama ili video zapisima.

Predstava je nastala na poticaj Borisa Svrtana koji je prvobitno imao ideju od nekoliko priča hrvatskih branitelja načiniti kazališnu predstavu. Ali samo sam ja napisao priču koja se je Svrtanu svidjela i ohrabrio me je da ju doradim. Od tada sam mukotrpno vježbao i dotjerivao predstavu dok nije postigla sadašnji oblik.

Poput Isusa koji je rekao Pilatu: „Ja sam se zato rodio da svjedočim za istinu“  i ja kao sljedbenik mojega Gospodina nastojim gdje mogu svjedočiti za istinu o mom narodu i o svijetu uopće. Tako vidim svoju misiju, pa i misiju moje predstave Kako glumiti normalnog čovjeka.

Mario Filipi


Šesti Festival
kršćanskog kazališta

od 14. do 17. svibnja 2020.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Radost nam je pozvati vas na VI. Festival kršćanskog kazališta koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2020. godine u Dvorani svetog Franje pri Samostanu Svetog Duha franjevaca konventualaca (Sveti Duh 31). Cilj Festivala je prikazati predstave nastale iz duhovne inspiracije kršćanskog svjetonazora. Prijaviti se mogu amaterske kazališne skupine ili profesionalna kazališta s jednim kazališnim djelom (dramska predstava, mjuzikl).

Ovdje preuzmite pozivnicu za print (Word dokument)