Fra Didak – Sebet nas i naše dice

Režija:

Mirela Lovrić

Glume:

članovi FSR-a i Frame Široki Brijeg

Protekle jeseni obilježila se 100. obljetnica kako je fra Didak Buntić odveo gladnu djecu iz Hercegovine u Slavoniju. U spomen na 1917. godinu, bratstvo svjetovnih franjevaca i framaša iz Širokog Brijega pripremilo je igrokaz o fra Didakovu životu i onome što se tada događalo. U vihoru Prvog svjetskog rata, jedan mladi i odvažni franjevac obilazi gradove, urede visokih dužnosnika, pa i samog cara, tražeći pomoć za hercegovačku sirotinju, za seljake, kojima je i nezapamćena suša otežavala te godine rata. Fra Didak Buntić je većinu svog radnog vijeka proveo na Brijegu i zadužio je Širokobriježane da ga se sjećaju i ne zaborave njegove ideje i djela. Franjevački svjetovni red i Frama, predstavom Fra Didak – Sebet nas i naše dice žele iskazati poštivanje i zahvalnost ovom velikanu.

Mirela Lovrić


Četvrti Festival
kršćanskog kazališta

1.-3. i 8.-10. lipnja 2018.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Tema festivala: Bog-snaga za život
Program sadrži predstave i radionice.
U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH), Pula.
Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri te djeci i roditeljima. Svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!