Četvrti festival kršćanskog kazališta

OBJAVLJENO: u vijesti |

Četvrti festival kršćanskog kazališta u organizaciji Hrvatske Provincije  Sv. Jeronima franjevaca konventualaca održat će se tijekom prva dva vikenda u lipnju,  od 1. do 3.  i od 7. do 10. lipnja 2018. godine.  Tema festivala je Bog- snaga za život. U šest dana Festival će ugostiti devet predstava profesionalnih i amaterskih kazališnih skupina iz šest gradova: Zagreb, Visoko, Široki Brijeg (BIH), Osijek, Sarajevo (BIH) i  Pula.  Festival će otvoriti autorski projekt Marije Sekelez u produkciji Kazališne družine Mare,  Oskar i dama u ružičastom Érica-Emmanuela Schmitta  a zatvorit će ga mjuzikl Faustina – Božje ime je milosrđe u izvedbi članova Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule.  Kako festival želi njegovati i razvijati interes za kazalište kod djece, u program je uključeno i nekoliko predstava za najmlađu publiku.

U popratnom programu održat će se četiri edukativne radionice za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri te dvije obiteljske namijenjene roditeljima i djeci.  Zainteresiriani  polaznici mogu se prijaviti OVDJE ili slanjem e- maila na adresu fkk.radionice@gmail.com. Rok prijave je 27. svibnja 2018. i svi polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.
Festival će se odvijati s u Dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Sv. Duhu a ulaz na sve programe je slobodan!

Program festivala i raspored izvedbi i radionica bit će predstavljen 24. svibnja u 12 sati na konferenciji za medije u Dvorani Sv. Franje.

Peti Festival
kršćanskog kazališta

23.-26. svibnja 2019.

ZAGREB

Dvorana Sv. Franje, Sv. Duh 31

Ulaz na sve programe je slobodan uz dobrovoljne donacije!